Poznata dječja poliklinika Sabol postaje dio Bagatinove Futura Medical Group

Ulaskom u 2024., jedna od najpoznatijih privatnih poliklinika u Hrvatskoj, Poliklinika za dječje bolesti Sabol, postaje dio Futura Medical Group. Iza FMG-a stoji skupina uspješnih poduzetnika, među kojima su Ognjen Bagatin, Saša Cvetojević, zatim Luka Abrus Fijačko i Alan Sumina iz IT sektora, te Berislav Horvat, Krešimir Šikić i Filip Jelić iz bankarstva, financija i revizije. Njihov plan je kroz tvrtku Futura Partners ulagati "pametni novac" u projekte s velikim potencijalom, pa su tako krajem 2022. akvizirali Bagatin Medical Group, koji se otad neprestano širi, pa tako njihova Futura Medical Group sada broji 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u moderno opremljenim poliklinikama na pet lokacija u Zagrebu i Opatiji, zaslužnih za zdravstvenu skrb više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta.

Sabol je pak hrvatska pedijatrijska poliklinika s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, koja već više od 30 godina djeluje iz Zagreba, okupljajući niz domaćih stručnjaka s 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi.

"Poliklinika Sabol sinonim je za povjerenje i kvalitetnu brigu o našim najmlađim pacijentima, ali i ulaganje u vlastite djelatnike i njihovu cjeloživotnu edukaciju. FMG je upravo Polikliniku Sabol prepoznao kao logičnog partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti, a raduje nas što su osnivači - primarijus dr. sc. Zlatko Sabol i mr. sc. Ljiljana Kipke-Sabol, upravo nas prepoznali kao suputnika s kojim će njihova poliklinika dalje rasti. Naša prva poliklinika Sinteza i dosad je bila prepoznata kao vodeća otorinolaringološka i dermatološka poliklinika za brojne dječje problematike i zahvate – poput tonzilektomije (operacije krajnika), adenotomije, tretiranja problema sa sluhom, upale grla, logopedije, dermatoloških pregleda i brojnih ostalih usluga. A ovim iskorakom najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima omogućit ćemo personalizirani pristup i vrhunsko iskustvo liječenja kroz sve naše poliklinike“, poručio je Ognjen Bagatin.

O stručnjacima iz Sabola pisali smo kroz priču o SENDD-u, znanstveno-istraživačkom projektu koji putem umjetne inteligencije, na temelju video snimki vrpoljenja djeteta, pomaže u ranom otkrivanju potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta.

Osnivač Poliklinike Sabol i jedan od vodećih neuropedijatara u Hrvatskoj, prim. dr. sc. Zlatko Sabol, podsjeća kako je Poliklinika Sabol jedan od pionira privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, pogotovo kad je riječ o pedijatriji. „Izuzetno sam ponosan što smo u Futura Medical Groupu našli partnera koji razmišlja jednako progresivno kao mi. Svojom odlukom napuštanja sigurnog posla na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb i odustajanja od znanstvene karijere prije 30 godina pokazao sam spremnost na rizik, ali i vjeru u uspjeh stvaranja novog modela pedijatrijske prakse, na obostrano zadovoljstvo naših malih bolesnika, njihovih roditelja i medicinskih djelatnika. Naši rezultati i odnos prema pacijentima zasigurno su utjecali na percepciju privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, koja je danas prihvaćena kao izvrsna te neprocjenjivo korisna za bolesnika, njegovu obitelj i zdravstveni sektor“, ističe prim. dr. sc. Zlatko Sabol, dr. med.

Primarijus Sabol ostaje prisutan kao član Poliklinike, dok dr.sc. Goran Krakar, dr. med, ostaje na mjestu ravnatelja.