Najveća privatna bolnica počinje s radom u Dugavama

Zagreb je bogatiji za još jednu privatnu zdravstvenu ustanovu. Riječ je zapravo o već dobro poznatoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion, koja je zbog nemogućnosti širenja na prvoj lokaciji u Krapinskim Toplicama, izgradila novi objekt u zagrebačkim Dugavama, na čak 8.500 četvornih metara. Ravnatelj bolnice, prof.dr.sc. Nikola Čičak ističe kako uspostavljaju centar izvrsnosti u liječenju ortopedskih i traumatoloških bolesti i ozljeda.

„Sa sadašnjih 18 skačemo na 51 krevet, s tri na četiri operacijske sale. Nabavili smo nove radiološke uređaje, rendgen, CT i magnetsku rezonanciju tako da možemo obaviti dijagnostiku na jednom mjestu. Izgraditi i opremiti bolnicu za godinu dana, izniman je uspjeh“, poručio je prof.dr.sc. Čičak s otvorenja nove lokacije.

Vrijednost ove greenfield investicije je 27 milijuna eura, a bolnica s radom počinje 2. listopada. Bolnica Akromion je počela s radom u Krapinskim Toplicama i kroz zagrebačku ambulantu 2008., godinu dana kasnije i u Splitu, a od 2013. veći broj pacijenata dolazi i u a polikliniku u Vrbanićevoj u Zagrebu. S 26 zaposlenika na početku, broj djelatnika danas je dosegao gotovo stotinu, od čega čak 18 liječnika.

Zgrada rađena po mjeri osoblja i pacijenata

Osnivači Akromiona uz ravnatelja su dr. Denis Tršek, dr. Hrvoje Klobučar te prof.dr. Miroslav Hašpl, koji ističe kako je ova institucija kruna njegove karijere.

„Nova bolnica Akromion je počela s izgradnjom na livadi na kojoj nije bilo ničega i gradila se potpuno ispočetka, točno onako kako bi jedna moderna, specijalna bolnica za koštano-zglobnu kirurgiju trebala izgledati. Imamo mogućnost pružiti pacijentima vrhunsku opremu i implantate i koristiti najbolje medicinske metode. Nemamo ograničenja, pratimo svjetska dostignuća, literaturu i praksu, educiramo se i predajemo na kongresima kako bismo ostali na vrhu i bili u toku s napretkom u ortopediji i traumatologiji. Želimo raditi vrhunsku struku, vrhunsku koštano-zglobnu kirurgiju i poboljšavati kvalitetu života pacijenata“, poručio je.

Akromion je, ističu na svojim mrežnim stranicama, tako postao najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, veća i od većine javnih bolničkih ustanova. Ima pet etaža, te osiguran prostor i hotelski smještaj za vanjsku pratnju pacijenata.