Farmaceutski i nogometni divovi u borbi protiv pothranjenosti i gladi

“Pobijediti pothranjenost edukacijom i sportom”, moto je pod kojim su se jedan od najvećih sportskih klubova današnjice, Real Madrid i jedan od vodećih svjetskih proizvođača zdravstvenih proizvoda Abbott udružili s ciljem iskorjenjivanja pothranjenosti kod djece.

Poslovna suradnja simbolički je obznanjena aktiviranjem zvona na njujorškoj burzi NYSE, a udruživanjem snaga želja im je, osim prehrane bazirane na znanstvenom pristupu, djeci diljem svijeta osigurati i edukaciju o sportskom duhu, timskom radu, poštovanju te zdravoj prehrani, kako bi im olakšali pristup zdravom životu i perspektivnijoj budućnosti, ističe se u priopćenju.

Pažnju javnosti dobio je američki glumac Jason Sudeikis, poznat po novoj TV uspješnici Ted Lasso, gdje glumi trenera američkog nogometa koji postaje trener u engleskoj nogometnoj ligi.

“Real Madrid nije poludio, nisu me uzeli za trenera. Ovdje sam jer dajem podršku borbi protiv pothranjenosti”, poručio je Sudeikis.

„Vjerujemo kako je borba protiv pothranjenosti timski sport te smo ponosni što je upravo u Abbott Nutritionu Real Madrid pronašao svog pouzdanog partnera. Iako dolaze iz različitih društvenih sfera, i Real Madrid i Abbott imaju velikih sličnosti. Kraljevski klub podržava i prati 600 milijuna ljudi. Istovremeno, Abbott na tržištu nudi revolucionarna i znanstveno utemeljena rješenja u području nutricionizma, ali i cjelokupne zdravstvene skrbi, a svojim proizvodima utječe na svakodnevicu više milijuna ljudi. Snažnim partnerstvom naših brendova u mogućnosti smo pomoći djeci u rizičnim područjima da ostvare svoj puni potencijal i svjetliju budućnost“ izjavio je Daniel Salvadori, izvršni potpredsjednik Abbott Nutritiona.

Projekt suočavanja s problemom pothranjenosti u zemljama u razvoju podržali su i nogometaši Real Madrida, među kojima je i hrvatski Luka Modrić.